Anan Striker exposeert in Kunstenlab met zijn tentoonstelling 'Dance with the Devil'. Nu het Kunstenlab tijdelijk gesloten is, kreeg Anan de kans als artist-in-residence in onze tentoonstellingsruimtes te werken. Voor Anan is tekenen altijd het vertrekpunt geweest in zijn werk. Het vormt de basis van zijn schilderijen, waarin altijd een teken-achtigheid zit. Ook zijn sculpturen lijken ruimtelijke tekeningen.

'Als je tekent ben je nooit alleen’ is een uitspraak van Anan. Je bent volgens hem altijd in gesprek met de lijnen en de afbeelding; wat is er nodig en waar moet het naar toe.

 

Oproep Anan Striker
Via Social Media nodigde Anan kunstenaars uit een krabbel, tekening of lijnenspel te maken en naar hem op te sturen met ‘Dance with the Devil’ als uitgangspunt, maar natuurlijk met een eigen interpretatie.

Anan ontving naar aanleiding van zijn oproep 67 reacties van kunstenaars, fotografen en kinderen. Lokaal bekende kunstenaars, nationaal bekende kunstenaars en zelfs internationaal werkende kunstenaars reageerden met maar liefst 100 tekeningen, videoboodschappen, mixed-media, foto’s, collages etc.

 

Meer lezen:
Mister Motley - als je tekent ben je nooit alleen 

 

100 tekeningen online
Alle binnengekomen werken heeft Anan opgehangen in de ruimtes van het Kunstenlab. De kunstenaar deelt vanaf vandaag hier de eerste zes werken met je. Op Facebook zijn alle werken te zien