Van vrijdag 21 t/m zondag 23 april is de zesde editie van het Slow Food Film Festival Deventer. Een festival vol bijzondere en smakelijke documentaires en films. Tussendoor is het genieten van lekker, puur en eerlijk eten en drinken. Het festival wordt georganiseerd in samenwerking met Slow Food IJsselvallei en YFM Deventer.

Programma in Kunstenlab 
Op zaterdag 22 april organiseert festivalcateringbedrijf Mr. Hapje een bijzondere dag in het Kunstenlab. Overdag zijn er diverse workshops waaraan deelgenomen kan worden. In de avond verzorgt Mr. Hapje een smakelijk van kop tot kont driegangendiner. Het diner is samengesteld uit de mindere, maar zeer smakelijke delen van varken en rund. Ook worden er groentes geserveerd, die niet meer gangbaar zijn. De gerechten zijn afkomstig uit de slow kitchen van Mr. Hapje. 

Na het diner wordt de film Divine Pig van Hans Dortmans (NL, 2010, 55 min.) vertoond. Een onderzoek naar de complexe verhouding tussen mens en varken, met als rode draad een twijfelende slager: laat hij zijn met liefde grootgebrachte zwijn echt slachten? Een indrukwekkende documentaire waarin een slager voor een groot dilemma staat. 

Klik hier voor het volledige programma.

Slow Food Film Festival

22 april 2017
13.00 uur