Op zondagmiddag 27 oktober openen we officieel deze Instruments Make Play expo met een performance van het Paper Ensemble!

Paper Ensemble

Het Paper Ensemble is in 2007 opgericht door Jochem van Tol en ontwikkeld in samenwerking met Ibelisse Guardia Ferragutti. Ze bedachten een reeks sculpturale papieren instrumenten die voortkwamen uit een onderzoek naar geluid, luisteren en compositie. Het Paper Ensemble daagt de grenzen uit van wat we zouden definiëren als een object, een afbeelding of een geluid. Door deze geluiden in een specifieke compositie te plaatsen, goed getimed en precies gespeeld, bereiken de geluiden een muzikale en performatieve kwaliteit. Het Paper Ensemble vangt de magie van een stil materiaal en vergroot het op een poëtische en ontroerende manier. Het Paper Ensemble heeft uitvoerig opgetreden en geëxposeerd in het buitenland, vooral in Japan.

Tijdens hun recente residency bij Imadate Art Field in Echizen, Japan, hebben ze een nieuw werk ontwikkeld, geboren uit de wens om een beter begrip te krijgen van het Japanse concept Ma, ruwweg vertaald als plaatsbepaling. Een collectie van sculpturen en instrumenten, gemaakt van Echizen Washi en Italiaans papier. Omdat hun werkperiode in Japan een beetje overlapt met deze tentoonstellingsperiode, hebben we de officiële opening van de Instruments Make Play expo verschoven naar 27 oktober, zodat dan ook de performance van het Paper Ensemble plaats kan vinden. Een echo van deze performance zal daarna te zien zijn in de Instruments Make Play expo.

Met dank aan de papiermakers van Echizen, die dit werk mede mogelijk hebben gemaakt: Yanase Washi, Ryozo Paper, Ishikawa Paper Mills, Kitaro Paper, Taki Paper en Fabriano Paper.

Deze tentoonstelling wordt financieel ondersteund door Mondriaanfonds, Gemeente Deventer, Deventer Cultuur Club en pro Helvetia, Schweizer Kulturstiftung.

Paper Ensemble - opening Instruments Make Play expo

27 oktober 2019 t/m 27 oktober 2019
16.00 uur
13:00
Grote Zaal
Gratis