Op 19 augustus kun je in het Kunstenlab genieten van de optredens van XILLAN en Ischa den Blanken georganiseerd door de IJsselbiënnale en BRUT.

XILLAN speelt een scène uit een theatervoorstelling en muzikale vertelling van ‘DRAAK IN EEN MANGOBOOM', het coming of age verhaal van een Surinaamse jongen die ruw wakker wordt geschud uit een droom. Het is een autobiografische vertelling van het moment waarop de voorwaardelijkheid van liefde voor het eerst voelbaar wordt voor een kind. Maar niet gevreesd, dit sprookje kent een winnaar.

Ischa draagt werken voor uit APORIA, een multidisciplinair en transmediaal project waarin zeer getalenteerde kunstenaars uit uiteenlopende disciplines zich tot de audiowerken van Ischa verhouden. Met taal, muziek en sounddesign worden filosofische thema’s op persoonlijke wijze onderzocht. Deze werken zijn nu al te beluisteren via www.ischadenblanken.nl

Meer informatie over het programma en tickets vind je hier 

XILLAN
Surinaams-Nederlandse singer-songwriter XILLAN maakt alternatieve R&B die uitdagend is in zijn intimiteit. XILLAN laat zich onder de noemer alternatieve R&B niet beperken maar omarmt zijn eclectische invloeden met passie en overtuiging. De muziek van XILLAN wordt gekarakteriseerd door dualiteit en een unieke, poëtische kijk op de wereld. Vergelijkbaar met artiesten als Omar Apollo, Steve Lacy en Daniel Caesar en met een weerspiegeling van XILLAN’s eigen meervoudige culturele achtergrond ontstaat er een uniek geluid dat de huidige tijden reflecteert.

Ischa den Blanken
Ischa den Blanken (1991, Deventer) is maker, schrijver, spreker en filosoof. Hij studeerde in 2015 af als docerend theatermaker op ArtEZ Arnhem en behaalde in 2022 de Master continentale filosofie aan de Radboud Universiteit. Als dichter won Ischa in 2017 de Spoken Award voor Storytelling. Zijn spoken word hoorspel ‘Danny | Jenny’ werd bekroond met de NTR Podcastprijs 2020. Hij gaf acte de présence op verschillende podia, waaronder dat van Poetry International, Oorzaken festival, Mensen Zeggen Dingen, Woorden Worden Zinnen, Woordwaarde festival en Met Andere Woorden.

Optredens Ischa den Blanken en XILLAN

19 augustus 2023
16.00 uur
Podiumruimte
€ 15,80