Op zondag 3 februari om 16.00 uur openen we twee nieuwe tentoonstellingen in Kunstenlab. Je bent van harte welkom!

NOTHING BUT THE TRUTH - Dedicated to Anna Politkovskaya
Op 7 oktober 2006 werd de Russische journaliste Anna Politkovskaja voor de entree van haar appartement in Moskou vermoord. Dedicated to Anna Politkovskaya is de titel van de serie schilderijen van Rotterdamse schilder Peter Koole. De schilder heeft hiermee een monument voor Politkovskaja gerealiseerd, een poging om haar niet te doen vergeten.

Historicus en journalist Raymond van den Boogaard is helaas verhinderd om de tentoonstelling te openen. We hebben Hester den Boer, onderzoeksjournalist en fotograaf voor onder andere de Groene Amsterdammer bereidt gevonden zondag de tentoonstelling te openen. Twee weken geleden is haar boek 'Onderdrukt door de Verlosser. Een zoektocht naar Stalins erfenis in het Rusland van nu' uitgekomen. Meer informatie over het project lees je hier en op online beeldverhalen


Passing thru the post-truth
De vraag wat waarheid is, is op dit moment actueler dan ooit. TAS ( terrorartsquad) profileert zich als kunstbeweging, meer als collectief dan als individu, vergelijkbaar met bijvoorbeeld de collectiviteit van de Yes Man of Anonymous. TAS is een onstuitbare kracht die politieke correctheid, censuur en fake nieuws van een satirisch commentaar voorziet in in de vorm van collages, animaties en installaties. De tentoonstelling wordt geopend met een manifest. 

Opening van 2 expo's 'Nothing but the Truth' van Peter Koole & 'Passing thru the post-truth' van TAS

3 februari 2019
16.00 uur
Grote Zaal
gratis

 

Bezoek het facebook event: