Tijdens Open Monumentendag, op 9 en 10 september, kun je in en rond de monumenten 'Het Elevatorhuisje' en het 'Sensoragebouw' de bijzondere kunstinstallaties van van Niels Albers en Em’kal Eyongakpa bekijken. Bij het kunstwerk van Em'kal Eyongakpa organiseert Kunstenlab een aantal rondleidingen en tijdens de speciale 'Nacht van goud' op zaterdag-avond is het werk ook te bezichtigen. Daarnaast ben je van harte welkom in het Kunstenlab zelf dat gevestigd is in een oud voormalig industrieel pand van de Pettenfabriek NV. H.J. Smit. 

Elevatorhuisje 
Bij het Elevatorhuisje, dat onderdeel uitmaakt van een graansilocomplex in de oude haven, is het werk van kunstenaar Niels Albers te zien. Betreden van het Elevatorgebouw is uitgesloten, maar omarmen mag wel moet Niels Albers gedacht hebben toen hij het koos als locatie voor zijn werk dat onderdeel uitmaakt van de buitententoonstelling van de  IJsselbiënnale. Met een slimme, beloopbare sculptuur maakt Albers het elevatorgebouw tijdelijk voor publiek toegankelijk.

Openingstijden (buitenkant): 10.00 – 18.00 uur
Locatie: naast de grijze Silo aan het water in het Havenkwartier. 

 

Sensoragebouw
Em’kal Eyongakpa verbouwde de ruimtes in het voormalige fabrieksgebouw tot een warme, donkere kraamkamer van echoënde geluiden. Zijn installatie maakt de industriële naschokken van het Senzora gebouw voelbaar, vermengd met weerkaatsing van geregistreerd omgevingsgeluid en het geluid van ruwe aarde. 

Openingstijden: 10.00 - 18.00 uur & tijdens 'Nacht van goud' op 9 september van 20.30 - 22.15 uur
Locatie: Raamstraat 8
Rondleidingen: op zowel zaterdag en zondag worden er twee rondleidingen gegeven om 11.00 en om 14.00 uur (ca. 30 minuten). 

Beide kunstwerken maken onderdeel uit van de beeldende kunstroute van de IJsselbiënnale.

Open Monumentedag Kunstenlab

9 september 2023 t/m 10 september 2023
Van 10.00 tot 18.00 uur
Kunstenlab
Toegang gratis