Op zondag 20 november stellen Kris Oost en Sytze Woudsma hun atelier in het vmDavo-gebouw in het Havenkwartier voor de eerste keer open voor publiek. Kom langs om te bekijken waar ze mee bezig zijn en ga met de kunstenaars in gesprek over hun werkproces.

Kunstenaars Kris Oost en Sytze Woudsma werken sinds vorig jaar zomer in het startersatelier van Kunstenlab. De kunstenaars verblijven voor een periode van twee jaar in het startersatelier. In de loop van 2023 exposeren beide kunstenaars op verschillende plekken de resultaten van hun werkperiode.

Sytze Woudsma
Binnen zijn kunstenaarspraktijk is Sytze opzoek naar een eigen handschrift binnen de beeldende kunsten. Door met verschillende beelden aan het werk te gaan probeert hij zijn eigen stijl verder uit te kristalliseren binnen de schilderkunst. Hij werkt met invloeden vanuit de street art, grafisch ontwerp en schilderkunst. Hij verwerkt fotografie van dakloze mensen en scenes op straat naar een eigen beeldtaal waarin hij zijn thematiek en media ontleed en ondervraagd.

Kris Oost – Chapter Purple
Kleuren en de manier waarop ze werken met en in materialen is iets dat Kris altijd heeft geïnteresseerd. Hoe werkt een kleur in combinatie met vormen en lijnen? Maar ook hoe werkt een kleur met allerlei materialen die hard en zacht zijn? Ontstaat er een spanning of gaat de kleur juist hand in hand met alle elementen? Dit zijn vragen die haar dagelijks bezig houdt. Zo ook met de kleur paars. Hoe werkt paars in, om, door en met verschillende materialen? Oost gaat het gesprek aan met deze kleur en verkent verschillende manieren om dit te visualiseren en te vertalen. 

Open atelier
Je bent van harte welkom tussen 12.00 en 18.00 uur. Je kunt het atelier binnendoor bereiken via het Kunstenlab (vanaf 13.00 uur) of via de hoofdingang van vmDavo-gebouw aan de mr. de Boerlaan 151. 

Combineer je bezoek aan het startersatelier met de opening van de tentoonstellingen Johannes Langkamp en Danny Foolen in het Kunstenlab. De opening begint om 16.00 uur. 


Het startersatelier wordt mogelijke gemaakt met een financiële ondersteuning vanuit het Havenkwartier-Labfonds

Open dag startersatelier Havenkwartier

20 november 2022
van 12.00 tot 18.00 uur
vmDavo-gebouw
Gratis