LOS is een uniek festival in het creatieve havengebied, waar de kracht van kunst, ambacht, cultuur en ondernemerschap samenkomt op 20 hectare. Waar je kunt genieten van diverse singer/songwriters. Waar je op bezoek bent bij de Havenkwartierders thuis. Waar je een bijzonder programma treft op verschillende locaties in het Havenkwartier, met voor ieder wat wils: concerten, dj’s, kunst, ambachten, workshops, theater en eten & drinken.

Kunstenlab gaat óók los op 13 april met een speciaal programma:

Rondleiding bij de tentoonstelling
We geven o.a. twee rondleidingen bij de exposities van Karin van Dam, Marleen Kappe en Johan Rijpma.

Workshop monotypen voor kinderen 
Kinderen kunnen, onder begeleiding kunstenaar/docent Pien van de Nieuwenhof, aan de slag met monotypen. 'Mono' staat voor één en 'type' voor druk. Een monotype is dus een druktechniek waar je elke druk maar één keer kan maken. We gaan spelen met vormen, draden en krassen en komen zo tot verassende kunstwerken. Er zijn wat oude T-shirts en schorten aanwezig maar trek vooral niet te nieuwe kleren aan!

Tussen 14.00 en 16.00 uur kunnen kinderen aansluiten bij de workshop. Er zijn 12 plekken aan de tafel en vooraf opgeven is niet nodig. Kinderen onder de 7 jaar graag onder begeleiding van een ouder. 

Optreden van Stekkerdoos
Op twee momenten zullen er optredens zijn van Stekkerdoos in de podiumruimte van Kunstenlab. Stekkerdoos (Jessie Hoefnagel) onderzoekt de grenzeloosheid van muziek, theater, personages, fictie en realiteit. Met dromerige ruis, field recordings, live zang en samples. Haar nieuwe project ‘Kalender’ is een audiovisuele show, een met de hand geïllustreerde video met live muziek. Het onderwerp bevindt zich ergens tussen slapen en waken, fantasie en realiteit. In januari komt de muziek van dit project uit bij No-Rent Records in Philadelphia. Stekkerdoos trad al eens eerder op in Deventer, in De Perifeer. 

 

Programma in Kunstenlab tijdens LOS:

- 13:30 uur: Rondleiding door expo's

- 14:30 uur: optreden Stekkerdoos in podiumruimte

- 15:30 uur: Rondleiding door expo's

- 16:30 uur: optreden Stekkerdoos in podiumruimte

- 14:00 en 16:00 uur: workshop voor kinderen (op basis van inloop)

 

De rondleidingen starten in de caféruimte van het Kunstenlab.

 

Crowdfunding voor de grote videoprojectie tijdens LOS

Festival LOS is een crowdfunding gestart om Elise van der Linden een mooie video projectie te kunnen laten maken op eye-catcher van het havenkwartier; de Grijze silo. Hier is extra geld voor nodig. Lees er hier alles over en doneer en/of sponsor met je bedrijf en ontvang 1 van die fijne rewards: http://bit.ly/los2019 

 

 

LOS 2019

13 april 2019
13:00 - 17:00 uur
Kunstenlab
gratis