LOS is een uniek festival in het creatieve havengebied, waar de kracht van kunst, ambacht, cultuur en ondernemerschap samenkomt op 20 hectare. Waar je kunt genieten van diverse singer/songwriters. Waar je op bezoek bent bij de Havenkwartierders thuis. Waar je een bijzonder programma treft op verschillende locaties in het Havenkwartier, met voor ieder wat wils: concerten, dj’s, kunst, ambachten, workshops, theater en eten & drinken.

Kunstenlab gaat óók los op 15 april. Op het Havenplein voor het Kunstenlab worden vier containers geplaatst als een satelliet van de huidige tentoonstelling in het Kunstenlab Natural Stages. Twee kunstenaars uit de groepstentoonstelling, Noortje Haegens en Stan Wannet, laten beide een videowerk zien in de containers. 

Daarnaast kun je je laten meevoeren door de stadsecoloog die zelfs in het stenige havenkwartier alle bijzondere flora en fauna weet te ontdekken. De excursie wordt door theater Blauwe Maandag verzorgd (voorheen Maandagskinderen).

Gedurende de dag is er in het Kunstenlab ook muziek van Fable Dust. Een bijzondere performance waarbij instrumentele gitaarmuziek de boventoon voert, maar videokunst en soundscapes bijdragen aan een unieke beleving van de muziek.

Bij onze nieuwe buren Stichting IJsselbiennnale kun je een kijkje in de keuken nemen van dit nieuwe internationale culturele evenement. Met live muziek, presentaties en: de #IJB2017 bar is open!

13.00 uur deuren open!
13:30 uur Danibal
17.00 uur Ventriloquism (Bruno Ferro Xavier Da Silva & Janne Eraker)

LOS 2017

15 april 2017
13.00 t/m 18.00 uur
Grote Zaal
Toegang gratis