In het kader van het festival INSTRUMENTS MAKE PLAY geven Dianne Verdonk, Karel van der Eijk, Tom Verbruggen een live performance in het Kunstenlab en de Perifeer. Het werk van deze drie instrumentmakers is van 18 november t/m 7 januari 2018 te zien in de gelijknamige tentoonstelling in het Kunstenlab. 

Karel van der Eijk is een beeldend kunstenaar die installaties maakt waarin geluid en mechanica een sleutelrol hebben. Sommige van zijn installaties bewegen met een druk op de knop, anderen worden als een instrument gespeeld door het publiek of door de kunstenaar zelf. In deze tentoonstelling laat Karel van der Eijk twee al wat oudere instrumenten zien: het tafelpvcpijporgel en het potdekselorgel. Beiden kunnen door publiek worden bespeeld. Op 1 december treedt hij op met een gloednieuw instrument!

Dianne Verdonk - performer, componist en instrumentontwikkelaar - zoekt de ultieme, persoonlijke vorm van muzikale expressie in de creatie en uitvoering van elektro-akoestische muziek. Al jaren werkte ze in verschillende contexten als een contrabas- en cello-speler, maar haar verlangen naar het maken en uitvoeren van elektronische muziek heeft haar gebracht tot de ontwikkeling van La Diantenne, een elektronisch instrument om haar persoonlijke behoeften voor expressie te realiseren. Bellyhorn - haar tweede instrument - is een deel van de tentoonstellingsperiode te zien in Kunstenlab en verkent een prominente rol voor visuele en lichamelijke interactie. Op 1 december treedt Dianne Verdonk op met rijk gekleurde liedjes, waarbij ze zichzelf begeleidt op La Diantenne.

Tom Verbruggen (TokTek) is muzikant en instrumentmaker. Uit deze interdisciplinaire context is o.a. zijn 'Crackle-Canvas' serie geboren. 'Crackle-Canvas' is een serie interactieve schilderijen waarin het canvas bestaat uit ingebouwde luidsprekers, schakelaars, knoppen en kabels, die letterlijk als individuele instrumenten kunnen worden gespeeld. Als ze aan andere doeken uit de Crackle-Canvas serie worden verbonden, creëren ze een ensemble van bespeelbare geluidstekeningen. In de Instruments Make Play tentoonstelling hangen vier bespeelbare doeken. Op 1 december neemt Tom Verbruggen een vijfde Crackle-Canvas mee voor een optreden

Live Performances: Dianne Verdonk, Karel van der Eijk en Tom Verbruggen

1 december 2017
20.30 uur