Spoelstra is een ‘avant-garde-noise-math-rock-electro-muzikant’. Zijn songs steken complex in elkaar en zijn albums zijn thematisch van aard, met titels die getuigen van gortdroge humor, keer op keer gegoten in door hemzelf ontwikkelde en beeldvullende typografie.

Spoelstra’s Sediment uitgave, getiteld ‘Lists’, bestaat uit acht unieke setlists voor een Spoelstra live show - acht unieke kunstobjecten die voorafgaand aan het optreden in de perifeer vanaf 10 september worden tentoongesteld in de projectruimte. De enige daadwerkelijke muziek in deze Sediment uitgave is Spoelstra's live show… verwacht dus geen audio opnamen.

‘Lists’ gaat over al het voorbereidende werk van muzikanten dat het publiek doorgaans nooit te zien krijgt: het opdoen van inspiratie, het schrijven van nummers, het oefenen, het verzinnen van teksten, titels, artwork en setlists en vooral het weggooien van het meeste daarvan omdat het misschien toch nog iets beter kan. Dat alles heeft als doel een veeleisend en kritisch publiek steeds een stap voor te blijven en te kunnen verrassen met iets dat het hopelijk toch niet eerder precies zo heeft gehoord of gezien.

Spoelstra is door platenlabel Esc.rec. uitgenodigd een uitgave te maken in de Sediment serie, met bijbehorend live optreden in eigen atelierpodium De Perifeer. Sediment is een serie Esc.rec. uitgaven waarin objecten (unica of hele kleine oplages) een hele directe link hebben met live muziek en de beste kwaliteiten van muziek en beeldende kunst samenbrengen. ‘Lists’ is de derde uitgave in de Sediment serie van platenlabel Esc.rec. en de 50ste editie van de avontuurlijke concertreeks Ass-crack Stage-hack (ACSH).

Opening
Op 30 oktober wordt deze tentoonstelling afgesloten met Spoelstra’s optreden in De Perifeer.

perifeer.org
escrec.com

Lists

10 september 2016 t/m 30 oktober 2016
gratis