De werken van Esmay Groot Koerkamp beginnen altijd met een tekening, want tekenen is voor haar een manier om de wereld om haar heen beter te begrijpen. Maar daarna kan de tekening ook een nieuwe vorm krijgen, bijvoorbeeld in keramiek, textiel of video. Ze speelt met thema’s die persoonlijk zijn maar tegelijkertijd ook universeel. Het gaat over je weg vinden in een leven vol onzekerheid, twijfels, liefde, trots en angst. De glazen ruimte van de Kunsthalte heeft zij geïnterpreteerd als de glazen kist waarin sneeuwwitje ligt te wachten. Door haar eigen sneeuwwitje van een enorm formaat in de ruimte te plaatsen, verandert ze de toeschouwers automatisch in kabouters. De installatie gaat over wachten en een sprookjesachtig gevoel dat alles beter zal worden.

 

 

Opening
De tentoonstelling wordt maandag 22 augustus om 17.00 uur geopend. Je bent van harte welkom. 

Kunsthalte
In de Kunsthalte; een glazen ruimte op stationsplein in Deventer, nemen kunstenaars uit Deventer je mee op reis door hun eigen werk. Om de vier weken is er een nieuwe tentoonstelling te zien in diverse disciplines zoals multimedia-installaties, fotografie of tekenkunst. Tijdens de pandemie was er veel minder kunst te zien: tentoonstellingsplekken waren regelmaat gesloten en het werk van kunstenaars bleef grotendeels onzichtbaar. Kunsthalte zet Deventer kunstenaars in de spotlight én brengt kunst dichtbij.

In totaal exposeren 7 kunstenaars tussen 7 maart en 20 september 2022 in de Kunsthalte. Bekijk hier de tentoonstellingen.

 

Kunsthalte 7

22 augustus 2022 t/m 14 september 2022
24/7
Stationsplein Deventer
Gratis