TO EVERY EXTEND: EXPAND!

Van een statisch grafisch werk naar een bewegend beeld in de openbare ruimte

In Kunsthalte laat Patrick Mangnus een installatie zien die is geïnspireerd op de menselijke expansiedrift en de steeds groter wordende behoefte aan een bebouwde omgeving die onderdak, beschutting en bescherming biedt aan een uitdijende wereldbevolking.

Patrick Mangnus verbeeldt een stad die woekert en groeit als een cel met een eigen wil… een levende architectuur met een eigen plan en agenda. Nu nog opgesloten als maquette binnen glazen wanden van de kunstcontainer, maar wat als deze naar buiten breekt en door woekert? Wat overdag draait en tolt als een schijnbaar futuristisch ontwerp, werpt ’s avonds meer dan 50 tinten zwarte schaduwen naar buiten; het juiste moment afwachtend om de wanden van de glazen kubus te breken, op zoek naar ruimte om te groeien. 

De kunstenaar vraagt zich af waar de grenzeloze expansiedrift eindigt en of we daarmee het voor mensen zo belangrijke gevoel om onderdeel te zijn van de natuur gaan verliezen. 

 

 

Patrick Mangnus
Misdrukken, oude prenten vormen de basis en uitgangspunt voor nieuwe werken van Patrick Mangnus. Alles kan worden gebruikt, hergebruikt en heeft eenzelfde waarde. Een print uit de printer is net zo waardevol (of waardeloos en weerloos) als een eigen houtsnede, ets of zeefdruk. Tijden, high en low culture, grafiek en graffiti worden harmonieus gecombineerd of de tegenstrijdigheid wordt verheven. Het is tegelijk een ode en een klaagzang: Op de ruïnes van de ‘beschaving’!

 

Dienstregeling
In totaal exposeren 12 kunstenaars tussen 7 maart 2022 en 1 februari 2023 in de Kunsthalte. Bekijk hier de tentoonstellingen.

Kunsthalte 11 | Patrick Mangnus

12 december 2022 t/m 4 januari 2023
24/7
Stationsplein Deventer