Drie bijzondere locaties in het prachtige buitengebied van Deventer zijn de onderzoekslocatie en inspiratie voor nieuwe kunstwerken speciaal voor Kunst van Hier tot Ginder. Spookrijders op de ijsbaan in Okkenbroek van het kunstenaarsduo PolakvanBekkum. Een werk met geluid en smaak van Lola Cantoni Diaz op ijsboerderij Ôans en op zorgboerderij Erve de Poll een speciaal werk van Teun Vonk over het collectieve geheugen. In het kader van talentontwikkeling maken zes tweedejaars studenten van Aki ArtEZ speciaal voor de locatie van melkveebedrijf Bouwman een nieuw werk. 

Naast de kunstprogrammering is er theater en muziek op de kunstfietsroute bij onder meer De Maathoeve en de Theaterschuur. En natuurlijk in Okkenbroek zelf. Een mooie fietstocht van ongeveer 27 kilometer (ongeveer 2 uur fietsen) verbindt alle locaties. 

Verkleuren
De veranderingen in het (cultuur)landschap in het Deventer buitengebied is het uitgangspunt voor het evenement. Op de locaties langs de route van 2024 zie je nieuwe functies als zorg, andere gewassen, recreatie etc. ontstaan. Wat betekent dat voor het landschap? Voor de sociale structuren en de bedrijvigheid? De kunstenaars en studenten zijn uitgenodigd om met de locatie als uitganspunt deze vragen te onderzoeken vanuit hun eigen beroepspraktijk.

De deelnemende kunstenaars zijn:
Lola Diaz Cantoni – IJsboerderij Ôans
PolakVanBekkum – De bosbaan Okkenbroek
Teun Vonk – Erve de Poll

Talentontwikkeling
In het kader van talentontwikkeling realiseren vijf studenten van ArtEZ Enschede onder begeleiding van hun docent (en kunstenaar) Marianne Lammersen in opdracht van Kunst van Hier tot Ginder werk voor de locatie Melkveebedrijf Bouwman.  Zij hebben zich door deze specifieke locatie laten inspireren en tonen werk dat een link heeft met de eigen ‘roots’ van de kunstenaar maar ook werk dat ingaat op de geschiedenis van de plek. Er is werk te zien van: Sacha Otte, Senn Hoek,  Maximiliaan Tiemessen, Anna Elfrink en Jannieke Visser, Caroline Schot.

Algemene informatie 
Deelname is € 5,- per persoon inclusief een bon voor een gratis kopje koffie of thee te besteden bij Ons Centrum in Okkenbroek. Voor kinderen t/m 16 jaar deelname gratis.

Het festivalbandje is beide dagen geldig: dus neem de tijd per locatie en kom gewoon twee dagen fietsen!

Het startpunt van de route is dorpshuis Ons Centrum (Oerdijk 141, Okkenbroek). Maar je kunt ook op elk ander punt van de route starten. Dus dichter bij je woonplaats óf een station.

Festivalbandjes zijn op alle locaties te verkrijgen, pinnen kan alleen in Okkenbroek. Op andere locaties kan wel worden betaald via een qr-code. 

Vanuit Deventer is de dichtsbijzijnde startlocatie Okkenbroek. Je kunt ook met de trein naar station Holten gaan en vanaf locatie ijsboerderij Ôans starten (Maneschijnsweg 36, 7451 LK Holten). Dat is een kwartiertje fietsen. 

Op elke locatie kun je even rustig zitten op een bankje, wat te eten of te drinken halen of even naar het toilet. Langs de gehele route staan bordjes die je kunt volgen en in het boekje staat een routekaart. 

Verkorte route
Voor ouders, opa’s en oma’s en hun (klein)kinderen is er een verkorte route van 16 kilometer mét een educatief blad met opdrachten en een prijsvraag. Voor kinderen t/m 16 jaar is deelname gratis.

Kunst van Hier tot Ginder
Datum: 8 en 9 juni 2024
Tijd: 10.30 - 17.30 uur
Locatie: buitengebied Deventer

Kunst van Hier tot Ginder

8 juni 2024 t/m 9 juni 2024
10.30 - 17.30 uur
In het buitengebied van Deventer
€ 5,- p.p.