Zondag 12 juni om 16.00 uur vindt er onder leiding van Alex de Vries een kunstenaarsgesprek plaats met Willum Geerts en de auteurs van de publicatie EVERYBODYHAPPY, Jero van Nieuwkoop en Nancy Hoffmann.
Aansluitend wordt het eerste exemplaar van het boekje 'EVERYBODYHAPPY' gepresenteerd. De publicatie is het eerste deel uit de reeks ‘Alles (min of meer)’ waarin de auteurs dieper ingaan op het werk, de werkwijze en visie van Willum Geerts.  

Alex de Vries werkzaam voor Stern/Den Hartog & De Vries, communicatie voor Kunst en Cultuur en oud- directeur van de kunstacademie 's-Hertogenbosch.

Tentoonstelling EVERYBODYHAPPY
In het Kunstenlab en de Kunstenlabsteeg exposeert Geerts in de gelijknamige tentoonstelling sculpturen die in de tijd een verandering ondergaan. De installaties worden afgewisseld met rekwisieten; objecten die het beeld compleet maken of juist verwarring scheppen. In de installaties is een spanning voelbaar, al kan je er als toeschouwer niet de vinger opleggen: gaat er zo iets gebeuren of heb je het al gemist?

Op 19 oktober 1929 bracht Warner Brothers de musicalfilm 'Is Everybody Happy?' uit, met in de hoofdrol muzikant Ted Lewis. De film straalt het optimisme van die tijd uit en zelfs de meest doorgewinterde tegendraadse geest gaat mee in het optimisme; alles waar het leven in die dagen voor stond. Tot exact 5 dagen later met een beurskrach – de dag die de geschiedenis inging als Black Thursday – de wereldwijde Grote Depressie werd ingeleid. 
Kunstenaar Willum Geerts kent de kracht van entertainment en het optimisme van Lewis. En wederom leven we in een tijdsgewricht dat onze fundamenten doet wankelen. Voor Geerts is onze overdadige, overspannen en uitgeholde samenleving van vandaag een grote bron van inspiratie. Of onze angst nu wel of niet terecht is: het escapisme viert hoogtij. Wie wil er nu niet ontsnappen aan de werkelijkheid?

Publicatie 
Bij de tentoonstelling EVERYBODYHAPPY verschijnt de gelijknamige publicatie, geschreven door Jero Nieuwkoop en Nancy Hoffmann. Dit is het eerste deel in de reeks ALLES (min of meer). De publicatie is vanaf 12 juni verkrijgbaar bij het Kunstenlab. U kunt het ook bestellen via info@kunstenlab.nl onder vermelding van naam en adres. 

 

Kunstenaarsgesprek met Willum Geerts

12 juni 2016
16.00 uur
Toegang gratis