Op zondag 6 oktober wordt de tentoonstelling vorm om; vormt om; vormde om; vormden om; omgevormd van Marisa Rappard en Marieke de Jong afgesloten met een kunstenaarsgesprek. 

Normaliter werkt De Jong ruimtelijk en tekent Rappard op het platte vlak. In dit experimentele project onderzoeken zij hoe hun individuele beeldtalen en werkwijzen een gelijkwaardig samenspel kunnen aangaan. Het werk dat ontstaat, komt tot stand door een voortdurende beeldende uitwisseling en dialoog. Het resultaat ontstijgt hun individuele handelingen en levert nieuwe in zichzelf besloten ruimtelijke tekeningen op. Samen hebben zij een intrigrerende installatie gemaakt die wordt tentoongesteld in het Kunstenlab.

Melchior Jaspers, curator, kunstadviseur v/d Rijksbouwmeester en mentor bij Cultuur en Ondernemen gaat in gesprek met de kunstenaars. Ook het publiek kan vragen stellen. Je bent van harte welkom. 

 

Instruments make play on tour
Kunstenlab Podium

Met optredens van Jasna Veličković (Servië)& Anton Mobin (Frankrijk) en Calum Stirling (Schotland)

Aansluitend aan het kunstenaarsgesprek zondag 6 oktober vinden er tussen 15.30 - 17.00 uur optredens plaats in het kader van de tentoonstelling Instruments Make Play in samenwerking met de Perifeer. De optredens zijn gericht op bouwers en bespelers van zelfgemaakte instrumenten. Lees meer over de programma en/of bestel tickets voor Instruments make play on tour.

De tentoonstelling Instruments Make Play is te zien vanaf 19 november t/m 1 december 2019. 

Kunstenaarsgesprek Marisa Rappard & Marieke de Jong

6 oktober 2019
14:00 uur
Grote Zaal
Gratis