Kunst van Hier tot Ginder is een bijzonder kunstproject. Bijzondere locaties zoals de kerk van Okkenbroek, loonbedrijf Tuller en het nieuwe melkveebedrijf Heerlijkheid Linde vormen de inspiratie en het decor voor speciaal gerealiseerde kunstwerken. Daarnaast is er een theater- en muziekprogrammering. Dit jaar is gekozen voor minder locaties waar per locatie méér te zien en te doen is: eigenlijk 3 kleine festivallocaties én Okkenbroek! Een fietstocht door het mooie Sallandse landschap verbindt deze locaties. Professioneel beeldend kunstenaars en studenten Aki/ArtEZ maken speciaal voor de locaties nieuw werk.

Thema
OverERVEN is een letterlijke verwijzing naar de fietstocht die over (boerderij) erven loopt, maar ook een verwijzing naar tradities en gebruiken die van generatie op generatie doorgegeven worden, zoals gebruiken, taal, recepten, muziek, rituelen, verhalen, ambachten etc.
Op 3 grote locaties (Loonbedrijf Tuller in Bathmen, Molen De Hegeman en tuin De Hegeman in Dijkerhoek en Heerlijkheid Linde in Schalkhaar) gaan we met beeldende kunst, theater en muziek in op de locaties en dat wat zich daar afspeelt en op het immaterieel erfgoed dat zich op deze locaties bevindt. Net als altijd heeft Okkenbroek, als het centrale punt in de route, een speciale plek.

Praktische informatie:
Deelname 5,- p.p. inclusief 1 consumptie bij Ons Centrum in Okkenbroek.
Kinderen t/m 16 jaar gratis 

Het festivalbandje is beide dagen geldig. Dus neem de tijd per locatie óf kom gewoon twee dagen fietsen! De tijden van de voorstellingen worden aangegeven op de locaties!

Startpunt:
Ons Centrum Okkenbroek
Oerdijk 141
7435 PJ Okkenbroek

Maar je kunt op alle locaties starten! Heerlijkheid Linde is het dichtst bij Deventer! De fietsroute is geheel bewegwijzerd. De route is 26 kilometer.

De deelnemende kunstenaars zijn:
Wessel Verrijt
Marieke de Jong
Marjolein Witte
Leonard van Munster
Bart Nijboer
Lies Kortenhorst
Miranda Blaak

Ook 7 studenten van de ArtEZ Enschede hebben onder begeleiding van hun docent (en kunstenaar) Marianne Lammersen in opdracht van Kunst van Hier tot Ginder werk gerealiseerd voor drie locaties.  Zij hebben zich door deze specifieke locatie laten inspireren en dat resulteert in kunstwerken die een link hebben met de eigen ‘roots’ van de kunstenaar tot kunstwerken die ingaan op bijvoorbeeld de geschiedenis van de plek.

Nik Esmijer
Thijmen Pelgröm
Roland Farkas
Jakki O Donnovan
Esther van der Werf
Rozemarijn Mortier en Emma Schuster

Lees meer over dit jaarlijks terugkerend kunstevenement. 

Kunst van Hier tot Ginder
Datum: 11 en 12 juni 2022
Tijd: 10.30 - 17.30 uur
Locatie: buitengebied Deventer
Entree: € 5,- p.p.   

Kunst van Hier tot Ginder

11 juni 2022 t/m 12 juni 2022
In het buitengebied van Deventer