Elk jaar is het weer een feest: Kunst van Hier tot Ginder. Fietsen door het prachtige Sallandse landschap, in het buitengebied van de gemeente Deventer: door Okkenbroek, langs Lettele, Diepenveen en Schalkhaar. Bijzondere locaties vormen het podium voor kunst, theater en muziek.

Kunstfietsroute Okkenbroek is de plek van ontmoetingen. Van stad en platteland, van gasten op campings en B&B ’s, van kunstaanbidders, van fiets- en natuurliefhebbers. Allemaal genietend, ieder op zijn eigen wijze en met eigen voorkeuren. Dat levert onverwachte, verrassende ontmoetingen op. De Sallandse gastvrijheid en gemoedelijkheid is overal voelbaar. 

Leer het buitengebied van Deventer op een nieuwe manier kennen en geniet van kunst, theater en muziek. En proef onderweg natuurlijk van de meest heerlijke streekproducten. 

Een greep uit het kunst- en muziekprogramma

In zijn locatie-gebonden installaties zoekt Ronald van der Meijs naar een symbiose tussen de onbeheersbare of trage natuurlijke processen en onze technocratische samenleving. Voor de kunstfietsroute heeft hij een artificieel veld van 5500 hergebruikte fietsbellen geproduceerd, die door de wind tegen elkaar zwaaien. Hierdoor wordt zowel een hoorbaar als visueel effect gecreëerd.

Egbert.EGD zal de straat als podium gaan gebruiken. Met TapeArt zal hij de straten van Okkenbroek, het bruisende stadscentrum in de Kunstfietsroute, gaan 'connecten.

Zoals ieder jaar is er ook gedurende deze editie weer amateurtheater! Zes spelers uit Okkenbroek spelen in een wisselende cast theater op locatie. De locatie vormt zowel de inspiratiebron als het decor voor de voorstelling.

Speciaal voor Kunst van Hier tot Ginder heeft Heleen Simons een nieuw videowerk gemaakt waarbij ze in gaat op mechanische principes die verbonden zijn met deze specifieke locatie. Leerlingen van het Theaterschip spelen korte interactieve voorstellingen waarbij de spelers reageren op de videowerken van Simons. 

Hartschrift is een korte dansvoorstelling van Beeldend Danstheater Telder die zich afspeelt hoog in de bomen, boven de hoofden van de bezoekers. Een bijzondere soundtrack, met teksten uit liefdesbrieven van en aan Marlene Dietrich, creëert een intieme sfeer, waarin het verhaal van de liefde door de dansers op een poëtische en intrigerende manier wordt verbeeld. 

Van tent tot kasteel, van circus tot sjiek, van dance-event tot klassiek, zowel in binnen- als buitenland, van rouw tot trouw: harpiste Mechteld Karlien de Jongh wordt overal gevraagd vanwege haar verfijnde spel, verschijning en haar prachtige harpen. Haar wijze van presenteren is ontmaskerend, puur en meeslepend, een prikkeling voor de fantasie. 

Voor het volledige programma, kijk op http://www.kunstvanhiertotginder.nl/ 

Kunst van Hier tot Ginder 2017

9 juni 2017 t/m 11 juni 2017
2,50 voor volwassenen, kinderen t/m 12 jaar gratis