In het tweede weekend kun je weer heerlijk fietsen door het buitengebied van Deventer: langs Okkenbroek, Lettele, Diepenveen en Schalkhaar. Bijzondere locaties in het Sallandse landschap vormen het podium voor kunst, theater en muziek.

Vroeger was alles beter.....Transitie van het platteland
Het landelijk gebied in Nederland is volop aan het veranderen. Belangrijke motor van al deze veranderingen is de ontwikkeling van de agrarische sector. Boeren zien zich genoodzaakt sterk uit te breiden om te kunnen overleven, of ze gaan iets anders produceren, of ze stoppen er helemaal mee. Een en ander heeft drastische gevolgen voor de lokale economie, het landschap en sociale structuren.

De transitie van het platteland is het centrale thema voor deze 13e editie van Kunst van Hier tot Ginder. Kunstenaar Heidi Linck, Sjef Meijman, Paul Segers, Linda Nieuwstad en Loes ten Anscher bieden op uiteenlopende locaties verschillende perspectieven op deze actuele ontwikkeling.

Zo is er het wormenspel van Sjef Meijman op de boerderij van de familie te Boekhorst waar de boer het roer drastisch heeft omgegooid en wormen is gaan produceren. Of een spannende presentatie van alternatieve economische dragers voor Linderveld, een gebied waarvoor men naarstig op zoek is naar een toekomstbestendige invulling. Bij Steenbrugge is de fictieve geschiedenis van een nog te realiseren Sallands dorp uitgangspunt voor zowel een kunstwerk van Heidi Linck als een theatervoorstelling. En in Okkenbroek zelf is te zien hoe de bewoners van dit al bestaande actieve Sallandse dorp zich aan de wereld presenteren in de film 'Okkenbroek: The Movie' van Loes ten Anscher en zo meegaan in de vaart der volkeren.


Praktische informatie
Het startpunt van de kunstfietsroute is Café & Terras à la Monique (Oerdijk 141 | 7435 PJ Okkenbroek) maar je kunt op elk willekeurig punt van de route starten tussen 10.30 en 17.30 uur! De fietsroute is geheel bewegwijzerd. Hierbij heb je de keuze uit lange route van 32 km. óf korte route (kinderroute) van 19 km. 


Het gratis boekje met meer info en kaart is langs de gehele fietsroute verkrijgbaar. 

Kunst van Hier tot Ginder 2016

10 juni 2016 t/m 12 juni 2016
Op locatie
€ 2,50 p.p. Kinderen en jongeren onder de 18 jaar gratis