Tijdens het Kelderfest op zaterdag 29 februari presenteren twee kunstenaars Douwe Dijkstra en Mariska de Groot hun werk op twee bijzondere ondergrondse locaties. 

Douwe Dijkstra
Het werk van beeldend kunstenaar en filmmaker Douwe Dijkstra is te zien in de oefenkelder van het Burgerweeshuis tijdens het hedendaags muziek & kunst festival Kelderfest. Hij maakt videowerk dat experimenteel van aard is en vaak de constructie van het beeld laat zien als onderdeel van het verhaal. Een terugkerend onderwerp in zijn werk is de manier waarop de maatschappij omgaat met het gebruik van media en media-perceptie. Zijn projecten variëren van korte films en documentaires tot video-installaties.Mariska de Groot
Mariska de Groot is geïntrigeerd door het fenomeen en de geschiedenis van optische geluid. Ze maakt en performt met haar grote, veelal analoge en mechanische, licht-naar-geluid instrumenten en installaties die dit principe van optische geluid op nieuwe manieren onderzoeken. Haar werk refereert vaak naar uitvindingen van weleer, waarmee ze multi-zintuiglijke en een bijna geestelijke, intuïtieve ervaring van licht, geluid en beweging in de ruimte opwekt. Haar werk is te zien in de duizend jaar oude crypte van de Lebuïnuskerk na de concerten van Joep Beving en Mario Batkovic. 


Kelderfest
Op 29 februari 2020 vindt een nieuwe editie plaats van Kelderfest. Dit festival zal zich voornamelijk ondergronds afspelen, in kelders en souterrains van de binnenstad van Deventer.

Het festival begint met een aantal grote concerten op historische locaties, o.a. in het Penninckshuis en de Lebuinuskerk. Na deze concerten kunnen mensen ondergronds voor wat intiemere concerten, archeologische vondsten en beeldende kunst. 

Het publiek krijgt niet alleen de kans om internationaal en nationaal talent van dichtbij te zien, maar ook om de normaal onzichtbare kelders en cryptes van Deventer via een fictief metronetwerk te verkennen.

Voor het gehele programma van Kelderfest kijk hier: kelderfest.nl

Kunstenlab selecteerde als onderdeel van de programmering twee beeldende kunstenaars.


Kelderfest wordt georganiseerd door De Nieuwe Oost en Deventer Verhaal. Partners: Het Burgerweeshuis, De Perifeer, Archeologie Deventer en Kunstenlab. 
Mede mogelijk gemaakt door: Provincie Overijssel, Gemeente Deventer en Prins Bernhard Cultuurfonds.   

Kelderfest

29 februari 2020
20.00 uur
Op locatie
gratis/betaald

 

Bezoek het facebook event: