De Perifeer organiseert twee experimentele muziekoptredens op zondag 13 oktober waarvan één zal plaatsvinden op het Kunstenlab Podium: een korte, rauwe muziek/spoken word performance van Inga Huld Hákonardóttir & Yann Leguay. In de Perifeer geeft de belgische drummer percussionist Karen Willems een solo-concert.

Inga Huld Hákonardóttir & Yann Leguay (Kunstenlab Podium)

Performer, danser en choreograaf Inga Huld Hákonardóttir (IJsland) en (geluids)kunstenaar Yann Leguay (Frankrijk) wonen en werken momenteel allebei in Brussel. Ze brengen een korte, rauwe muziek/spoken word performance. Een beukend gebaar dat een pulserend ritme veroorzaakt. De hiervoor geleverde fysieke inspanning brengt flarden spoken word vanuit de natuurlijke habitat naar een sonisch limbo waar menselijk gehuil ergens tussen wolf en hond kan worden geplaatst.


Karen Willems (De Perifeer)

De wereld van Karen Willems is die waar het instinct regeert. Gezeten op de grond, omringd door een paar kruiwagens materiaal, maakt Willems een reis door een bonte wereld van mogelijkheden. Geen technische hoogstandjes, gewoon een feest van aanraking. Zoekend met een kinderlijke onbevangenheid en met een glimlach. Het is muzikale etnografie met industriële toets. Het is vrijheid die helemaal Karen Willems is.

Deze Belgische drumster/percussioniste richtte in 2012 de band Inwolves op, was lid van de band Yuko, drumde bij Zita Swoon en speelde oa. mee bij Novastar, Silver Junkie, Mauro Pawlowski, Dirk Serries en Kaboom Karavan. In De Perifeer speelt ze deze zondagmiddag een solo concert.

Karen Willems + Inga Huld Hákonardóttir & Yann Leguay

13 oktober 2019
15:00 uur
14:30 uur
Kunstenlab Podium
€ 7,- voorverkoop, € 10,- aan de deur

 

 

Bezoek het facebook event: