Op 23 juni 2017 is de eerste IJsselbiënnale officieel van start gegaan met een feestelijke opening in Doesburg. De IJsselbiënnale is een kunstroute langs de IJssel. De IJsselbiënnale brengt een ode aan de IJssel, de mooiste rivier van Nederland. Door met kunst als aanjager het verhaal van de rivier te vertellen, samen met de regio. Het idee is in 2013 ontstaan om tweejaarlijks een beeldenroute van nationale en internationale kunstenaars in de openbare ruimte, op de mooiste plekken van de regio te tonen.

De IJsselbiënnale brengt een ode aan de rivier de IJssel met een route van meer dan 25 monumentale kunstwerken van (inter)nationale kunstenaars van Doesburg tot aan Hattem/Zwolle. De kunstwerken staan op bijzondere locaties in het landschap en de Hanzesteden. Zoals uiterwaarden en sluizen, steenfabrieken en landgoederen; waar je de IJssel kunt zien, ruiken en proeven. De kunstwerken zijn speciaal voor hun plek gemaakt en verbeelden het verhaal van de IJssel en haar vallei. Enkele kunstenaars die meedoen zijn: Observatorium, Benjamin Bergmann, Groenewoud/Buij, Paolo Grassino en Tanja Smeets. Klik hier voor alle deelnemende kunstenaars. 

Samen met een speciale programmering van gevestigde musea in de regio en een rijk en gevarieerd activiteitenprogramma op tal van locaties vormt de IJsselbiënnale een boeiende ontdekkingsreis door dit bijzondere landschap. Bekijk hier de volledige activiteitenagenda. 

Met een ticket ter waarde van €8,50 inclusief gratis routekaart, kunt u gedurende de hele zomer op pad. Voor slechts €12,50 extra heeft u een uitgebreide reisgids erbij, die achtergrondinformatie geeft bij de kunstwerken en alle locaties. Koop uw ticket met routekaart en uw reisgids hier

IJsselbiënnale 2017

14 juni 2017 t/m 24 september 2017