Op zondag 26 maart neemt kunstenaar Jeroen Diepenmaat de bezoeker mee op een wandeling door Keizersrande. Op diverse locaties ontstaat er een compositie gebaseerd op geluiden van het landschap, opgevangen met een richtmicrofoon. Jeroen zegt hierover ‘Ik wil de wandelaars meenemen op een tocht die het luisteren heel gericht maakt: niet het hele spectrum aan vogels, wind, ruisende bladeren, maar telkens inzoomen op details, en die versterkt weergeven in de koptelefoon.’

Met een groep van maximaal 10 deelnemers gaat Jeroen Diepenmaat met richtmicrofoons, radio’s en koptelefoons op onderzoek, waarbij hij aanwijzingen geeft en op die manier samen met de deelnemers een geluidscompositie samenstelt. Hiermee wil Jeroen de bezoekers op een hele nieuwe manier kennis laten maken met het landschap. 

Na de wandeling bent u van harte welkom in de Zondagse Kamer van Natuurderij Keizersrande voor een borrel en het in ontvangst nemen van de hoes inclusief cd met de geluidsdocumentatie van uw wandeling. De CD’s worden uitgegeven door het Deventer platenlabel Esc.rec. Het project is een samenwerking tussen Stichting Keizersrande, Kunstenlab en Esc.rec.

Het aankomende jaar zal kunstenaar Jeroen Diepenmaat tijdens vier wandelingen de geluiden op Natuurderij Keizersrande met bezoekers waarnemen, opvangen en documenteren. Voor de echte liefhebber: maak alle vier de wandelingen en verzamel alle seizoenen.

Geluidswandeling

26 maart 2017
14.00 uur (duur ca. 2 uur)
Op locatie
€26,00 (inclusief cd)