Zondag 28 januari kun je samen met kunstenaar Jeroen Diepenmaat luisteren hoe het landschap in de winter klinkt tijdens een speciale geluidswandeling door Keizersrande. Op diverse locaties ontstaat er een compositie gebaseerd op geluiden van het landschap, opgevangen met een richtmicrofoon. Jeroen zegt hierover ‘Ik wil de wandelaars meenemen op een tocht die het luisteren heel gericht maakt: niet het hele spectrum aan vogels, wind, ruisende bladeren, maar telkens inzoomen op details, en die versterkt weergeven in de koptelefoon.’

Met een groep van maximaal 10 deelnemers gaat Jeroen Diepenmaat met richtmicrofoons, radio’s en koptelefoons op onderzoek, waarbij hij aanwijzingen geeft en op die manier samen met de deelnemers een geluidscompositie samenstelt. Hiermee wil Jeroen de bezoekers op een hele nieuwe manier kennis laten maken met het landschap. 

"Jeroen Diepenmaat leert je luisteren naar de fluisteringen van het landschap, de geluiden die anders verborgen blijven. Met een richtmicrofoon vist hij die klanken op. Op een koptelefoon krijg je ze te horen. Zo ontdek je het samenspel en de variatie van alledaagse geluiden en ontstaat er een landschap in klank, een tekening in geluid. Het is een subtiel avontuur. Een ervaring die langzaam maar zeker bezit van je neemt, en je dan nog heel lang bij blijft"

Marten Heijs, deelnemer aan de geluidswandeling in maart

CD
Na de wandeling bent u van harte welkom in de Zondagse Kamer van Natuurderij Keizersrande voor een borrel en het in ontvangst nemen van de hoes inclusief cd met de geluidsdocumentatie van uw wandeling. De CD’s worden uitgegeven door het Deventer platenlabel Esc.rec. Het project is een samenwerking tussen Stichting Keizersrande, Kunstenlab en Esc.rec.

Alle seizoenen
Gedurende één jaar maakt kunstenaar Jeroen Diepenmaat vier geluidswandelingen. In elk seizoen neemt hij de geluiden op Natuurderij Keizersrande samen met bezoekers waar, vangt ze op en documenteert ze. Voor de echte liefhebber: maak alle vier de wandelingen en verzamel alle seizoenen.

Project van Stichting Keizersrande in samenwerking met Kunstenlab en Esc.rec.

Geluidswandeling in de winter

28 januari 2018
14.00 uur (duur ca. 2 uur)
Op locatie
€ 26,00 (inclusief cd)