Voor een bezoek aan het Kunstenlab kunt u zich aanmelden. Dit kan telefonisch via (0570 - 611848) of bij binnenkomst bij de receptie.   

Anan Striker sluit zijn tentoonstelling 'Dance with the Devil' in het Kunstenlab af met een finissage op zondag 14 juni om 16.00 uur. Net toen de coronacrisis ons en in volle hevigheid overviel, begon Anan met de opbouw van zijn tentoonstelling in de onzekerheid of zijn werk ook te zien zal zijn voor publiek. Het is daarom extra feestelijk dat de tentoonstelling live wordt afgesloten met een finissage. 

Optredens van Maarten Nico en Bert Scholten
Anan Striker heeft Maarten Nico en Bert Scholten uitgenodigd voor een performance tijdens de finissage. Bert Scholten geeft een korte performance met electronische muziek en geluidscomposities waarbij de stem een belangrijke rol speelt. Maarten Nico draagt 2 gedichten voor uit zijn dichtbundel 'Steal my Thunder' die speciaal bij de tentoonstelling is uitgegeven met tekeningen van Anan Striker.

Rondleiding door Anan Striker
Zondag 14 juni om 13.45 uur 

Voorafgaand aan de finissage geeft Anan Striker een rondleiding door zijn installatie samen met Patrick Mangnus (curator). De installatie bestaat uit 6 poorten, met achter elke poort een onderdeel van het totale verhaal waarin Anan Striker refereert aan de duistere kanten van het bestaan. Als bezoeker wandel je als het ware door de 6th gates heen. Elke poort heeft zijn eigen verhaal en de verwijzingen naar de kunstgeschiedenis en symboliek in zijn werk zijn talrijk. Graag aanmelden voor de rondleiding.  

Als je tekent ben je nooit alleen
In de periode dat het Kunstenlab tijdelijk gesloten was, kreeg Anan de kans als artist-in-residence in onze tentoonstellingsruimtes te werken. Dit resulteerde in de tekenwedstrijd (die geen wedstrijd is). Via Social Media nodigde Anan kunstenaars uit een krabbel, tekening of lijnenspel te maken en naar hem op te sturen met ‘Dance with the Devil’ als uitgangspunt, maar natuurlijk met een eigen interpretatie.

Anan ontving naar aanleiding van zijn oproep 67 reacties van kunstenaars, fotografen en kinderen. Lokaal bekende kunstenaars, nationaal bekende kunstenaars en zelfs internationaal werkende kunstenaars reageerden met maar liefst 100 tekeningen, videoboodschappen, mixed-media, foto’s, collages etc.. Deze werken zijn ook tot en met 14 juni te zien in de projectruimte van het Kunstenlab >>

Finissage tentoonstelling Dance with the Devil

14 juni 2020
16.00 uur
Grote Zaal