Een live performance van Ole Nieling met Deventer drummer Vincent Nijhof tussen de kunstwerken in de tentoonstelling INSTRUMENTS MAKE PLAY
Speciaal voor Eindeloos Festival maakte Ole Nieling samen met Deventer drummer Vincent Nijhof 2 korte stukken waarin 2 werelden bij elkaar komen: die van de experimentele modulaire muziek en van de meer traditionele akoestische drums, die de roots heeft in de rock.

Ole Nieling speelt deze avond op het zelfgebouwde muziekinstrument ‘Olme’. Het instrument bestaat uit een reeks geluidsapparaten waarin hoogwaardige analoge synthesizerelementen verbonden zijn met kindvriendelijke bedieningsknoppen. Daardoor komt muziek maken los te staan van technische en theoretische kennis. Ole raakte geïnspireerd door de nieuwsgierigheid en inventiviteit van jonge kinderen, maar de grote, kleurrijke knoppen en schuifknoppen moedigen eigenlijk bijna iedereen aan om te gaan ontdekken.

Daarnaast exposeert Ole Nieling met een zelfgebouwde muziekinstallatie in de groepstentoonstelling INSTRUMENTS MAKE PLAY, nog te zien tot en met 7 januari 2018 in het Kunstenlab.

Programma
Tijdens het optreden vertelt Ole Nieling tussen beide stukken over het door hem gebouwde instrument. Na afloop kunnen bezoekers ook zelf spelen op ‘Olme’. En natuurlijk de overige instrumenten in de tentoonstelling bekijken en beluisteren.

19.30 uur inloop met koffie/thee
20.00 uur start optreden
20.45 uur afsluiting met drankje en rondkijken in de tentoonstelling

Film Sound of Noise + inleiding door Ole Nieling 
Ole Nieling geeft op woensdag 27 december geeft een inleiding op de film ‘The sound of noice’ in filmhuis De Keizer. Hij vertelt onder meer over Harry Partch. Sound of Noise is een originele komedie vol ritmische grappen en grollen én een muzikale en swingende politiefilm en love story.

Nog meer te zien tijdens Eindeloos festival 
Het jaar wordt in Deventer afgesloten met het Eindeloos Festival. Theater, muziek, films, exposities en literatuur: er staan ruim 25 culturele activiteiten op het programma in de laatste week van het jaar.

Het programma van 2017 staat in het teken van oud & nieuw: het einde van het jaar en het begin van een nieuw jaar, maar ook nieuw talent en daarmee het begin van een carrière.

Er wordt gewerkt met nieuwe makers en podium geboden aan talent, jong en oud. Daarnaast komt oud en nieuw terug als thema in enkele voorstellingen. Voor het volledige programma: www.eindeloosfestival.nl

Het festival vindt o.a. plaats in Theater Bouwkunde, Filmhuis de Keizer, het Burgerweeshuis, het Kunstenlab, de Deventer Schouwburg, cafés in de binnenstad en andere locaties. De focus op talent is mede mogelijk dankzij de Stichting Wesselings- van Breemen.

 

Eindeloos Festival

28 december 2017
20:00 uur
19:30 uur
Grote Zaal
Toegang gratis