We breien een eind aan het jaar met heel veel theater, muziek, films, exposities en literatuur in zowel de binnenstad als het Havenkwartier!

Programma
Kunstenlab organiseert samen met het Theaterschip theatervoorstellingen in het Huis voor Amateurkunst. Leerlingen van het Theaterschip spelen korte interactieve voorstellingen waarbij de spelers reageren op een video-werk van de kunstenaar Heleen Simons.  
Speciaal voor het festival heeft Heleen Simons nieuw videowerk gemaakt waarbij ze op speelse wijze omgaat met het heden en verleden. Hedendaags filmbeeld wordt gecombineerd met oude beelden. Er wordt geknipt en geplakt en de chronologie wordt teruggedraaid (of toch niet?).

In ‘Tick tick tick….this is the sound of life running out……’ vormen beelden van de jaren ‘20 filmklassieker ‘Het kabinet van Dr. Caligari’ het uitgangspunt. De special effects van de uit 1912 daterende stomme film ‘Metamorphoses’ vormen het uitgangspunt in ‘The end is in the beginning’.

De afgelopen jaren stond het programma in het teken van humor. Dit jaar wordt dit thema losgelaten zodat er nóg meer ruimte is voor nieuwe activiteiten. In 2016 staat het 'einde' centraal: van het einde van het jaar tot het laatste lied, van een uitgelezen verhaal tot de slotscène van een film, van een terugblik op het afgelopen jaar tot het einde van liefde en de dood. Kortom: eindeloos veel activiteiten om het jaar mee af te sluiten!

Locatie: Huis voor de Amateurkunst 
Vol = vol. Verzekerd zijn van een plek? Reserveer dan vooraf via www.theaterschip.nl.  
Kijk voor het volledige programma op www.eindeloosfestival.nl

Extra: Speciaal voor deze gelegenheid is op beide dagen de tentoonstelling 'In excelsis' tot 19.00 uur te bekijken én is DokH2O geopend voor een hapje en een drankje. 

Eindeloos Festival 2016

27 december 2016
19.30 uur
Op locatie
Toegang gratis