Op de eerste avond van een nieuwe reeks Doctalks is de documentairemaker Geertjan Lassche te gast. Aan de hand van zijn documentaire Brommers Kiek’n praat Sharon Kromotaroeno samen met de documentairemaker over zijn werk en kan het publiek vragen stellen.

Brommers kiek'n brengt een cinematografische ode aan de plattelandscultuur in het Overijssel en behaalde landelijk een kijkersaantal van 1 miljoen mensen. Daarnaast is Geertjan Lassche bekend van de documentaire 'Hemelbestormers'. Geertjan Lassche volgt een expeditie op weg naar de Himalaya om de Cho Oyu, de op vijf na hoogste berg ter wereld, te beklimmen. Wat drijft deze 'hemelbestormers'? 

Geertjan Lassche (1976) is een erkende en prijswinnende onderzoeksjournalist en filmmaker. Een terugkerend onderwerp in zijn documentaires is de orthodox christelijke cultuur op het Nederlandse platteland waar Rouveen (gemeente Staphorst), waar Lassche opgroeide, metafoor voor staat.

Sharon Kromotaroeno is sinds drie jaar Deventenaar. Haar documentaire 'Voordat ik geboren werd' is terug te zijn op NPO Start. Momenteel rondt zij haar documentaire 'Gods Markthal' over de Lebuinuskerk in Deventer af.

 


Doctalks is een activiteit van Onder de Wolken powered by Kunstenlab-Podium

Doctalks - Geertjan Lassche

14 november 2019
19:30 uur
19:00 uur
Kunstenlab Podium
€7,50

 

 

Bezoek het facebook event: