Op 16 januari ontvangt Sharon Kromotaroeno de documentairemaker Pieter Fleury bij Doctalks. Het is alweer tien jaar geleden dat Ramses Shaffy overleed. Tijd om hem te herdenken met de prachtige documentaire die regisseur Pieter Fleury over hem maakte! Aan de hand van zijn documentaire Ramses praat Sharon samen met de documentairemaker over zijn werk en kan het publiek vragen stellen.

Ramses
Regisseur Pieter Fleury (winnaar Gouden kalf) woonde als kleine jongen schuin tegenover het huis van Ramses Shaffy en kwam er soms in de tuin spelen. De laatste jaren zocht hij Shaffy weer op, in een verzorgingstehuis in Amsterdam, waar de 69-jarige zanger woont sinds het een tijdje 'niet zo goed met hem ging', zoals zijn vrienden het eufemistisch benoemen. Fleury gaat op zoek naar dramatisch effect door de levendige, aantrekkelijke Shaffy van vroeger te contrasteren met de vergeetachtige bejaarde in het verzorgingstehuis.

Pieter Fleury
Fleury studeerde in 1978 af aan de Nederlandse filmacademie. Hij maakte diverse documentaires over onder meer het leven in Noord-Korea en de genocide in Rwanda. Na jaren als onafhankelijk regisseur en documentairemaker te hebben gewerkt trad Fleury in april 2012 bij het Nederlands Filmfonds in dienst als hoofd Documentaires.

Sharon Kromotaroeno
Sharon Kromotaroeno (1991, Den Haag) is sinds drie jaar Deventenaar. Haar documentaire Voordat ik geboren werd is terug te zijn op NPO Start. Momenteel rondt zij haar documentaire Gods Markthal over de Lebuinuskerk in Deventer af.


Doctalks is een activiteit van Onder de Wolken powered by Kunstenlab-Podium

Doctalks | Ramses

16 januari 2020
19.30 uur
Kunstenlab Podium

 

Bezoek het facebook event: