'De Ruimte' is een residentie project voor cultuurmakers uit Deventer en omgeving. De komende 2 weken resideert kunstenaar Bart Koldewee, gecureerd door Kunstenlab, in de Bergkerk. Speciaal voor De Ruimte maakt Bart Koldewee een nieuw groot werk, deels op locatie en deels in zijn atelier. De installatie houdt het midden tussen een muurschildering en een groot schilderij. Op 4 september om 13.00 uur vindt de opening van het project plaats samen met een eindpresentatie van Bart Koldewee. 

Tijdens de residentie is Bart Koldewee van dinsdag 30 augustus t/m 4 september aan het werk in de Bergkerk. De Bergkerk is geopend van dinsdag t/m zondag van 11.00 t/m 17.00 uur. Toegang is gratis. 

De Ruimte Deventer
Binnen een periode van een week werken en verblijven makers op een zichtbare plek in de stad. De residentie is bedoeld om tot nieuw werk te komen, het te presenteren en zo zichtbaar te zijn voor het publiek. Daarbij wordt de nadruk gelegd op het feit dat de deuren ‘open staan’, wat betekent dat je als publiek van harte uitgenodigd wordt om in gesprek te gaan met residerende makers. Deze uitwisseling van informatie kan een maker eventueel weer gebruiken in zijn/haar werk. Elke residentieperiode wordt afgesloten met een open presentatie van het ontstane werk.

De residenties worden gecureerd door cultuurorganisaties uit Deventer. Kunstenlab, De Perifeer, dEVENTer, Productiehuis BRUT, Burgerweeshuis, Bibliotheek Deventer dragen zorg voor de keuze van een maker, zijn betrokken bij de inhoudelijke vormgeving van de residentie en dragen bij aan de zichtbaarheid ervan.

Bart Koldewee
Het werk van Bart Koldewee bestaat uit schilderijen en muurschilderingen waarin de focus ligt op compositie, orde en evenwicht. Door voortdurend op zoek te zijn naar nieuwe vormen en variaties ontstaat er een eindeloos spectrum aan mogelijkheden. In de recente werken speelt ook de vorm van het doek mee. Door positieve en negatieve ruimte te gebruiken komt het werk nog meer tot de essentie. Het blijft een spannend spel waarin een evenwicht wordt gezocht tussen nieuwe vormentaal en technische mogelijkheden. 

Eindpresentatie 
Bart Koldewee sluit zijn residentie af op zondag 4 september om 13.00 uur met een presentatie van zijn installatie. 

 Project de Ruimte wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Deventer in  samenwerking met Kunstenlab, Evenementenbureau dEVENTer en BRUT.

De Ruimte | Bart Koldewee

22 augustus 2022 t/m 4 september 2022
De Bergkerk