Kunstenlab organiseert een spannende avond in het teken van artistieke samenwerking. Aanleiding zijn de twee lopende tentoonstellingen ‘Is it me you’re looking for?’ van Bart Koldewee, Pim Muis, Mathijs van Sark en Eli Zegers en de tentoonstelling “…7 x 7 x 7…” van Willemien van Gurp en Jeanette Hoekstra. Om 20.00 uur start het programma met een lezing van kunstenaarsduo Alex Jacobs en Ellemieke Schoenmaker, gevolgd door een vraaggesprek tussen de kunstenaars. De avond wordt afgesloten met een optreden van de band Kukucbatman. 

Lezing
Alex Jacobs en Ellemieke Schoenmaker vormen een kunstenaarsduo. Zij wonen en werken in Rotterdam. Naast hun eigen beeldende praktijk maken zij ook als duo werk dwars door alle conventies en disciplines heen. Alex Jacobs is verder medebedenker- en initiatiefnemer van de B-cademie in Rotterdam; een praktijkgericht vervolg op de kunstacademie omdat de hiaat tussen de academie en de beroepspraktijk zeer groot blijkt. In een korte lezing vertellen Alex en Ellemieke over hun samenwerking.  Zij stellen de vraag of samenwerking binnen de huidige beeldende kunst noodzakelijk is om een stap verder te komen in een steeds verder geïndividualiseerde samenleving.

Kunstenaarsgesprek
Ondanks de hardnekkig romantische mythe van de eenzame, teruggetrokken kunstenaar in het atelier, bestaan er in de praktijk vele kunstenaarsduo’s en groepsverbanden.
Ook de tentoonstellingen die op dit moment in het Kunstenlab te zien zijn, zijn beide ontstaan door intensieve kruisbestuivingen tussen de kunstenaars. Kunstenaars Bart Koldewee, Pim Muis, Mathijs van Sark, Eli Zegers, Willemien van Gurp en Jeanette Hoekstra vertellen in het kunstenaarsgesprek over hun ervaringen.

Optreden
De avond wordt afgesloten met een optreden van de band Kukucbatman. Een van de bandleden is kunstenaar Pim Muis.

Beide tentoonstellingen zijn nog tot en met 4 maart te zien in Kunstenlab.

 

De overtreffende trap van samenwerken

23 februari 2018
20.00 uur
19.30 uur
Grote Zaal
Toegang is gratis