We zitten midden in een visuele tijdperk. Beeld is overal en wordt alleen maar belangrijker. Beeld vertelt een verhaal zonder dat het verwoord hoeft te worden. Beeld roept emoties op. Beelden kunnen ons beangstigen, verblijden, shockeren maar ook ontroeren of verbazen.

Booost organiseert een inspirerende avond over beeld met Nanda Hagenaars en Michael Rhebergen. Twee uiteenlopende fotografen die beide op geheel eigen wijze hun verhaal verbeelden.

Nanda Hagenaars
Nanda Hagenaars werd in 1988 in Nederland geboren en woont momenteel in Amsterdam. Ze studeerde International Business and Languages in Sevilla. Na het bestuderen van talen, ontdekte ze een nieuw soort taal; door middel van fotografie. In 2016 maakte Nanda haar eerste documentaire fotografieproject in Sevilla, waar ze een prijs won voor New Dutch Photo talent 2017. Nanda's werk kan omschreven worden als romantisch, poëtisch maar met wat rauwheid. Het gaat altijd over vertalen, dat is wat er uit het topje van je tenen komt, naar beelden. Het gaat over het goddelijke, de extase, de waanzin, de angst en de schoonheid, de kracht van het vrouwelijke, samen met een vleugje drama. In haar portretten gaat het om puurheid, om mensen hun echte karakter te geven en hun ziel te documenteren. Voor Nanda is fotografie een manier om te vertalen, te mediteren en te communiceren. Een universele taal.

Micheal Rhebergen
Michael Rhebergen is freelance documentairefotograaf die voornamelijk werkt aan persoonlijke langetermijnprojecten. Opgeleid als sociaal manager met een specialisatie in culturele antropologie is hij een autodidactische fotograaf. Michael heeft veel gewerkt in Latijns-Amerika, Europa, Azië en Afrika. Zijn werk richt zich op milieu, mensenrechten en hedendaagse socio-culturele vraagstukken en levert regelmatig bijdragen aan internationale media zoals De Volkskrant, Courrier International, MO nieuws, Trouw, OneWorld en De Correspondent. Verder werkt hij samen met internationale ontwikkelingsorganisaties. Michael is geselecteerd om deel te nemen aan de NOOR-Nikon masterclass in visual storytelling in Bayeux, Frankrijk en voor de Magnum en Canon First Impressions Portfolio review op het Visa Pour L'Image fotofestival in Perpignan, Frankrijk. Verder is hij genomineerd voor de prestigieuze Joop Swart Masterclass georganiseerd door World Press Photo in 2018 en het 6x6 wereldwijde talentprogramma - Europa, dat ook wordt georganiseerd door World Press Photo.

Booost in Beeld is een bijeenkomst van de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers i.s.m. Kunstenlab Podium

Booost in Beeld

4 juli 2019
19.00 uur
Kunstenlab Podium
Gratis

 

Bezoek het facebook event: