Het uitgangspunt in het werk van Gilly van Zanten is een continu denken over taal en consequenties daarvan; het gaat over orde, rangschikken en klanken. Een kleine verandering in detail of compositie van een schilderij/installatie geeft een klein of groot verschil: in de taal zelf en in de boodschap, de mededeling. Onder invloed van die verandering ‘beweegt’ de werkelijkheid (opnieuw). Deze verandering voltrekt zich ook in de kijker.

Het lijkt een futiliteit, maar met het vertraagd en aandachtig proeven dringt de inhoud van het werk zich middels taal, beeld en eigen gedachten aan de beschouwer op: Stressing clarity, precision, and economy of language, and foregoing traditional rhyme and meter in order to, in Pound's words, "compose in the sequence of the musical phrase, not in the sequence of the metronome." (Ezra Pound)

Finissage 
Gilly van Zanten werkt gedurende de tentoonstellingsperiode verder aan de tentoonstelling. Aan het einde van de periode een finissage georganiseerd op zondag 21 juni om 16.00 uur met een speciaal DiF~optreden van de IMPRO-muzikanten: een gelegenheisformatie bestaande uit Gilly van Zanten, Morice Trotsky, Richy Abbink en Theo Tomson. >>

Eerder op de middag wordt de animatie van Rene Adema getoond. Hij maakte deze animatie naar een idee van Aukje Grouwstra. De animatie is geïnspireerd op het kunstwerk 'de Golf ' van Michiel Schierbeek. 

Gilly van Zanten

tentoonstelling Art is a lifestyle

1 juni 2015 t/m 28 oktober 2015
Grote Zaal