Naar aanleiding van de tentoonstelling 'NOTHING BUT THE TRUTH - Dedicated to Anna Politkovskaya" van Peter Koole is  op zondag 24 februari de documentaire 'Anna, seven years on the frontline' van Masha Novikova te zien in Kunstenlab. 

Documentairemaker Masha Novikova filmde het leven van de Russische journaliste Anna Politkovskaja in de 7 jaren dat zij zich begaf aan de frontlinie van Tsjetsjenië. Masha volgde haar, verplaatste zich in haar gedachten en dromen, kwam op de plekken waar Anna was geweest en sprak de mensen die Anna daar ontmoette.

Aansluitend vindt er een vraaggesprek met Masha Novikova plaats en kan het publiek Novikova vragen stellen over de documentaire. Historicus en journalist Raymond van den Boogaard begeleidt het vraaggesprek. De kunstenaar Peter Koole is ook aanwezig en geeft een toelichting op zijn werk.

NOTHING BUT THE TRUTH - Dedicated to Anna Politkovskaya
Dedicated to Anna Politkovskaya is de titel van de serie schilderijen van Rotterdamse schilder Peter Koole. Op 7 oktober 2006 werd de Russische journaliste Anna Politkovskaja voor de entree van haar appartement in Moskou vermoord. Peter Koole heeft hiermee een monument voor Politkovskaja gerealiseerd, een poging om haar niet te doen vergeten. In Kunstenlab wordt deze belangrijke en omvangrijke serie voor het eerst in samenhang getoond.

Documentaire Anna, seven year on the frontline van Masha Novikov

24 februari 2019
14.30 uur
14.00 uur
Kunstenlab Podium
gratis

 

Bezoek het facebook event: