De 52-ste editie van ACSH van Esc.rec vindt plaats in de podiumruimte van het Kunstenlab. Op zondag 18 december komt Coolhaven speciaal met een nieuw Live Standup Opera Hoorspel, getiteld 'Friederich Nietzsche Superstar - De bloedverdunsters van Spekkoeksupernova Belgikan'. Coolhaven (Hajo Doorn, Lukas Simonis en Peter Fengler) wordt bijgestaan door gastzangers Cora Schmeiser (sopraan) en Oscar Verhaar (countertenor).

Verhaal
Nadat de ozonlaag van de supernova Belgikan jarenlang structureel is ingevet door de vrouwelijke bewoonsters om hun ega's te betrappen op slippertjes, komt de actiegroep 'Dikke Lul Drie Bier' tegen deze infantiele voorstelling van zaken in actie en brengt iets radicaals nieuws: 'inhoud als hobby'.
Zo begint een wedloop van intellectuele krachtpatserij versus een verdichtende spekkoekdoctrine, die uiteindelijk uitmondt in een glibberige catastrofe. Inspiratiebron voor de uitbarsting van het ultrahobbyisme is een onbestemde onheilsprofeetprofessor uit Basel die met zijn ontelbare spitsvondigheden en slimmigheden de mannen steeds verder vervreemdt van hun voortplantingsorgaan.
Brigadier 2Ton roept de hulp in van de tweeëiïge bloedverdunsters Sils en Tia Maria om de verdichting van de planeet van pseudowetenschappelijk prietpraat en gefundeerde meningsvorming te ontdoen. Via omwegen gaat hij achter de geheimzinnige professor aan die met de legendarische woorden: “Uiteindelijk was ik veel liever professor in Basel geweest dan God”, meer kapot maakt dan strikt genomen noodzakelijk zou zijn geweest. Eindigt dan al het goede in melancholie?

ACSH #52: Coolhaven - Friederich Nietzsche Superstar

18 december 2016
15.00 - 17.00 uur
Grote Zaal
10,00