Kunstenlab tot en met 1 juni gesloten voor bezoekers. Meer info >

Vanuit haar tinderprofiel heeft Yolande Willink reacties en profielen verzameld van mannen die een reactie geven op haar profiel op deze dating website. Compleet overrompeld vanwege de schaamteloosheid en soms zelfs compleet absurde reacties en profielfoto’s is Willink de reacties gaan verzamelen. De verzameling laat zien hoe mensen de anonimiteit van internet inzetten om contact te leggen voor een date of wellicht eerder gewoon voor haast ‘anonieme’ seks. Gedragen deze personen zich ook zo in het echt? Zijn deze ontmoetingen louter mogelijk door het internet en hoe zouden deze mannen zichzelf zien en wat doet een profiel op internet? Zomaar een paar vragen die de beelden oproepen bij de kijker. 

In een installatie in de Kunstenlabsteeg en de projectruimte toont Yolande de absurditeit van deze reacties in de continue overflow aan beelden die we gewoon zijn van internet en tv. De prints worden aangevuld met geluidsfragmenten en een video-installatie. De titel is een directe verwijzing naar ‘Love me tender’; zijn mensen op zoek naar tedere liefde of eerder gewoon een eenmalig vluchtig contact? Deze vraagstelling kan uiteraard breder getrokken worden naar het gehele contact via internet en is tegelijk een hard commentaar op onze inzet van communicatiemiddelen in onze huidige tijd. Is er eigenlijk nog wel ruimte voor een tedere liefdesrelatie?

Love me tinder bestaat nu reeds uit een verzameling van 1000 profielen en reacties. Door de profielen deels onherkenbaar te maken blijft de anonimiteit nog enigszins gewaarborgd, maar toont tegelijkertijd de volledige absurditeit van onze huidige tijd en middelen.


Opening (gecancelled)
De tentoonstelling wordt zondag 29 maart om 16.00 uur geopend samen met de tentoonstelling 'Dance with the Devil' van Anan Striker. 

Tentoonstelling Love me tinder

28 maart 2020 t/m 3 mei 2020
Kunstenlabsteeg en projectruimte