Op zondagmiddag 27 oktober openen we officieel deze Instruments Make Play expo met een performance van het Paper Ensemble!

Het Paper Ensemble is in 2007 opgericht door Jochem van Tol en ontwikkeld in samenwerking met Ibelisse Guardia Ferragutti. Hij bedacht een reeks sculpturale papieren instrumenten die voortkwamen uit een onderzoek naar geluid, luisteren en compositie. Het Paper Ensemble daagt de grenzen uit van wat we zouden definiëren als een object, een afbeelding of een geluid. Door deze geluiden in een specifieke compositie te plaatsen, goed getimed en precies gespeeld, bereiken de geluiden een muzikale en performatieve kwaliteit. Het Paper Ensemble vangt de magie van een stil materiaal en vergroot het op een poëtische en ontroerende manier. Het Paper Ensemble heeft uitvoerig opgetreden en geëxposeerd in het buitenland, vooral in Japan.

Het papier voor de nieuwe performance/installatie die het Paper Ensemble hier komt laten zien, wordt door henzelf vervaardigt in Echizen, ook in Japan dus. Omdat hun werkperiode in Japan een beetje overlapt met deze tentoonstellingsperiode, hebben we de officiële opening van de Instruments Make Play expo verschoven naar 27 oktober, zodat dan ook de performance van het Paper Ensemble plaats kan vinden. Deze nieuwe performance is geïnspireerd door het Japanse begrip ‘MA’. Dat woord laat zich lastig vertalen, maar omschrijft een ‘tussenruimte’ die niet leeg is en als autonome entiteit gezien kan worden.

Deze tentoonstelling wordt financieel ondersteund door Mondriaanfonds, Gemeente Deventer, Deventer Cultuur Club en pro Helvetia, Schweizer Kulturstiftung.

Paper Ensemble - opening Instruments Make Play expo

27 oktober 2019
15:00
13:00
Grote Zaal
Gratis