Onder leiding van directeur Kunstenlab Mieke Conijn praten Jeroen Diepenmaat, Lawil Karama en Edwin Stolk over hun idee-schets en hun keuze hoe om te gaan met een omstreden beeld als president Steyn.

Je kunt het kunstenaarsgesprek donderdag 11 maart vanaf 19.30 uur bijwonen via een livestream en aan het einde via de chat op YouTube ook zelf vragen stellen:  

 

Open call voor een Tegenbeeld voor president Steyn
Kunstenlab deed een oproep om een idee-schets in te sturen voor een tegenbeeld voor het omstreden standbeeld van president Steyn tegenover het station in Deventer. Uit 60 inzendingen werden de schetsen van drie kunstenaars uitgekozen om verder uit te worden gewerkt naar een schetsontwerp. Uiteindelijk zal een van de drie schetsen gerealiseerd worden als tijdelijk tegenbeeld voor president Steyn bij het standbeeld zelf.

Meer informatie over Tegenbeeld vind je hier.

Boekenweek
Aanleiding voor dit kunstenaarsgesprek is de Deventer Boekenweek met het thema ‘tweestrijd’. Kunstenlab ziet tweestrijd in de manier waarop een dergelijk beeld tot discussie leidt: hoe ga je om met een beladen geschiedenis? Moeten we omstreden beelden verwijderen, of (met context) juist laten zien? En we zien ook een tweestrijd in de beelden: hoe verhoudt het tegenbeeld zich tot het bestaande beeld? 

Bekijk hier het hele programma van de Deventer Boekenweek

kunstenaarsgesprek Tegenbeeld

11 maart 2021
19.30 uur
online
Op locatie
gratis