Als vervolg op de performances TURNING en STILL presenteert beeldend kunstenaar Ronald de Ceuster in coproductie met Kunstenlab zijn nieuwe performance FIXATION.

De performers Petra Dictus en Arianne Koeleman laten, op muziek van Diederik de Ceuster en teksten van beeldend kunstenaar Lieke Göbbels, een reeks associatieve beelden van hunkering en pijn zien in een installatie van purfoam, vormgegeven door Ronald de Ceuster. 

Samen met de muziek van ruisklanken en echo’s van verstilde gitaren wordt er een grillig universum gecreëerd waarin angst en troost samenkomen.

Aanleiding van FIXATION zijn de teksten van Lieke Göbbels waarin Ronald de Ceuster het gevoel van verlies herkende. Beiden hebben een dochter verloren. Göbbels’ teksten geven herinneringen vol heimwee weer van het leven van een klein meisje en haar moeder, gezien vanuit het kind dat troost en plezier zoekt bij grote hond K, popje A, Lammetje O… 

Programma:
De performance wordt ingeleid door Hélène Meijer. Zij sluit de avond ook af met het tafelgesprek tijdens het diner. Het diner wordt door Happen Zwolle verzorgd.

De performance FIXATION is dit voorjaar ook te zien bij:
Acec / 18-03 / 16.30 uur
Expoplu / 30-03 / 16.30 uur
Concordia / 16-06 / 15.00 uur

FIXATION

6 maart 2018
18.00 uur
Grote Zaal
€ 22,50 (inclusief diner) € 17,50 studenten