Kunstenaar Jonas Staal is uitgenodigd om op zondag 13 juni een lezing te geven over ‘kunst en macht’. De aanleiding is zijn publicatie Propaganda Art in the 21st Century. Hierin toont Jonas Staal aan dat er een voortdurende wisselwerking is tussen macht en kunst. Verschillende machtsstructuren creëren de voorwaarden voor verschillende kunstvormen, terwijl kunst tegelijkertijd bijdraagt aan het visualiseren, communiceren en legitimeren van macht. Macht en kunst zijn niet hetzelfde, maar moeten volgens de kunstenaar niet los van elkaar worden bekeken.

Jonas Staal (1981) onderzoekt in zijn beeldende praktijk de relatie tussen kunst, propaganda en democratie. Om zijn ideeën onder de aandacht te brengen en te verspreiden organiseert hij publieksevenementen, geënsceneerde debatten, shows of discussies, die het midden houden tussen theater, performance en installaties. Zijn projecten krijgen internationaal aandacht en waren onder meer te zien op de Berlin Biënnale en de Bienal de São Paulo.

 

Je kunt de lezing bijwonen via een streaming: https://youtu.be/3gEjq1yfG9w 

Aanmelden lezing live in het Kunstenlab
Wil je de lezing live bijwonen in het Kunstenlab? Reserveer dan via info@kunstenlab.nluiterlijk vrijdag 11 juni 17.00 uur. Reserveren is verplicht i.v.m. het beperkt aantal bezoekers dat we kunnen ontvangen in Kunstenlab. (maximaal 15 personen).

 

Programma Bang voor Kunst
24 april t/m 13 juni – tentoonstelling Bang voor Kunst in Kunstenlab
19 mei – panelgesprek Bang voor Hiphop in Burgerweeshuis
30 mei – concert Kraftformer in Kunstenlab
13 juni – lezing Jonas Staal in Kunstenlab

 


Mede mogelijk gemaakt door gemeente Deventer, provincie Overijssel, Mondriaan Fonds, Prins Bernhard Cultuur Fonds, Deventer Cultuur Club, Stichting Wesselings-van Breemen en Jeannette Hollaar Fonds.

Lezing Jonas Staal (live & online)

13 juni 2021
15.00 uur
Podiumruimte
Gratis