Het Kunstenlab is nu gesloten maar thuis kun je je eigen tentoonstelling maken! Een tentoonstelling kan je op allerlei manieren maken. Bij Kunstenlab hebben we er een lege ruimte voor, maar het kan ook in een schoenendoos, geplakt op het raam of zelfs hangend in de boom in de tuin. Het gaat over het tentoonstellen van dingen die voor jou belangrijk zijn. Je kunt nieuwe kunstwerken maken, zoals Anan Striker die een muurschildering heeft gemaakt in het Kunstenlab. Je kunt ook zoeken in je kamer naar spullen die voor jou een bijzondere betekenis hebben of kunstwerkjes die je al hebt gemaakt en graag wilt laten zien. 

Als je tentoonstelling klaar is maak je de uitnodigingen voor de opening van jouw eigen tentoonstelling. Met je huisgenoten kan je er een feestelijk moment van maken met een taartje! En stel dat je iets op het raam zou maken? Of in een boom in je voortuin? Dan kun je de buren ook vragen te gaan kijken (Let op: wel 1,5 meter afstand!)

UITLEG >>

UITKNIPLIJSTJES >>

 

Onze tentoonstellingsmaker Patrick Mangnus geeft je alvast een paar tips om je museum in te richten:

  • Verras je bezoeker en jezelf door de kunstwerken op verschillende hoogtes op te hangen.
  • Laat je bezoekers steeds weer iets nieuws ontdekken door niet meteen alles te laten zien. Als je alles in 1 x kan zien, kan het een beetje saai worden.  Je kunt een bijvoorbeeld een muurtje in de tentoonstellingszaal zetten
  • Leuk als je verschillende kunstwerken laat zien. Dus wissel schilderijen af met beelden.