Ontdek met de routes van 'Kunstlijn Oost' wat Oost Nederland te bieden heeft aan beeldende kunst en cultuurhistorie. Museum MORE, Musea ZutphenHet Kunstgemaal, Kunstvereniging Diepenheim en Museum No Hero en Kunstenlab tonen een gevarieerd beeld van deze culturele rijkdom. Onderweg kun je genieten van het prachtige landschap met idyllische wegen en rivieren, en het kleurrijke coulisselandschap met boerderijen, landhuizen en kastelen.

Stel je route samen om meerdere locaties te bezoeken:

Op de fiets

Met de auto

'Kunstlijn Oost' is het resultaat van een bijzondere samenwerking tussen Museum MORE, Musea Zutphen, Het Kunstgemaal, Kunstvereniging Diepenheim, Museum No Hero en Kunstenlab. Voor Kunstlijn Oost is een nieuwe flyer gerealiseerd met informatie over de musea en kunstinstellingen. Het kunstwerk van Willem de Haan bepaalde het beeld van de campagne. Speciaal voor Kunstlijn Oost reisde het metrostation ook naar Diepenheim, Bronkhorst en Zutphen. 
  

Foto: 'Metrostation Havenkwartier is een kunstwerk van Willem de Haan, (2018). Dit kunstwerk werd gemaakt ter gelegenheid van de kunstfietsroute Kunst van hier tot Ginder.