Kunstenlab is vanaf 17 juni startpunt voor de IJsselbiënnale. Vanuit hier starten de etappes richting Den nul en Zuthpen. Bij het startpunt kun je ook de reisgids kopen. De gids bevat de routekaarten van de verschillende etappes en zit bomvol informatie over de kunstwerken en het landschap onderweg. Daarnaast kun je bij ons terecht voor vragen over de buitententoonstelling en het cultuurprogramma 'Nevengeul'.

Openingstijden startpunt
Maandag t/m zondag van van 10.00 tot 18.00 uur.

 

Te zien in het Kunstenlab tijdens de IJsselbiënnale
De tentoonstelling 'voor uw voeten' van herman de vries

herman de vries (Alkmaar, 1931) is bioloog en kunstenaar. Zijn kunstwerken bestaan veelal uit de natuur, omdat de natuur volgens hem kunst is. In de natuur is er geen hiërarchie: en dit is de reden waarom de kunstenaar geen hoofdletters gebruikt. Bij Kunstenlab zijn deze zomer twee kunstwerken van hem te beleven.

De installatie ’ijsselse aarde’ (2023) realiseerde herman de vries speciaal voor Kunstenlab in het kader van IJsselbiënnale 2023. Het bestaat uit verschillende ‘soorten' aarde die zijn verzameld in de omgeving van de IJssel: van akkers en velden, van de oever tot het nabijgelegen bos. De aardesoorten zijn steeds te zien in vlakken van een menselijke maat, één bij twee meter, de maat van een graf. Lees meer >>

Startpunt IJsselbiënnale

17 juni 2023 t/m 17 september 2023
10.00 t/m 18.00 uur
Kunstenlab