De bouw van het nieuwe Kindcentrum naar een ontwerp van Dok Architecten was aanleiding van de kunstopdracht. De school is er veel aan gelegen om deze wijk en de omliggende buurt aantrekkelijker te maken voor bewoners en vooral voor de kinderen. Sinds de plaatsing van de wijk op de lijst met 40 probleemwijken van voormalig minister Vogelaar, is renovatie en herinrichting in volle gang gezet. Vreemd genoeg was er nog geen kunstwerk in de openbare ruimte. De keuze voor een kunstenaar is gevallen op Nacho Carbonell om een kunstwerk te vervaardigen waardoor de wijk aantrekkelijker wordt en daarmee tevens een gevoel van veiligheid aan bewoners geeft.

‘Between nature and architecture’ is een installatie die beoogt een ontmoetingsplaats te zijn, en die ook een sociale referentie tussen de school en haar omgeving vormt. In het kunstwerk kun je elkaars gezelschap delen; kun je een moment delen. Het kunstwerk bestaat uit zes betonnen zitelementen (twee ervan zijn aan elkaar bevestigd, waardoor er een bank ontstaat) waarboven een coconvormige elementen lijken te hangen. Het beeld kan zowel overdag als ’s avonds worden gebruik. Tijdens de nacht ontstaat er een licht- en schaduwspel. De verlichte binnenkant van elke cocon die boven de stoelen is bevestigd, veroorzaakt een lichtgloed voor gebruikers van dat moment. Elke cocon geeft echter ook een eigen lichtpatroon door het gaas dat wordt gebruikt. Dit patroon verschijnt als een magisch-decoratief effect van organische vormen als schaduw op de vloer. Er ontstaat een mooie relatie tussen leren (schoolgebouw), spelen (natuurspeelplaats) en ontmoeten of ‘chillen’.

Dit kunstwerk wordt in september/oktober geplaatst en onthuld.